13. Őseink Zenéje népzenei találkozó, halasi résztvevőkkel – videó

Fotó: Ótos András

 

Szenttamáson szombaton este szervezték meg 13. alkalommal az Őseink zenéje elnevezésű rendezvényt, ahol fellépett a Kiskunhalasról érkező Szabó Zoltán és barátai, a Halas Táncegyüttes is.

Telt ház volt a szenttamási Sportcsarnokban szombaton este. Rengetegen mentek el az Őseink Zenéje népzenei rendezvényre, amelyen a magyar nyelvterület valamennyi tájegységéről hangzottak el dalok, mutattak be táncokat. Az est a testvérvárosi kapcsolatok jegyében zajlott.

A kiskunhalasi Halas Táncegyüttessel a közelmúltban alakult ki a kapcsolat. Most először vettek részt az Őseink Zenéjén. Szatmári táncokat adtak elő. Cornea Zsolt csoportvezető nyilatkozott: „Néhány hónappal ezelőtt voltunk itt, akkor megismerkedtünk az itteni kulturális csoportokkal, civil szervezetekkel, ők jártak Kiskunhalason rendezvényeken, műsorokon, és a mai rendezvényt gyakorlatilag visszakaptuk, visszahívtak bennünket.”

A 13. Őseink Zenéjén a jó hangulatról még a szegedi Tisza Banda, a kiskunhalasi Szabó Zoltán és barátai együttes, továbbá Bacsa Orsolya és Bakos Bettina népdalénekes, valamint Varga Attila szabadkai furulyás gondoskodott. Az est táncházzal zárult.

pannonrtv.com

További hírek a témában