30 000 000 forint szociális támogatást kapott Kiskunhalas

MTI Fotó: Komka Péter

Szombaton hirdették ki a nyerteseket, köztük Kiskunhalast is. A támogatásról a helyi önkormányzatokért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter a beérkező támogatási igények elbírálását követően döntött.

A projekt célja 10-18 éves általános és középiskolás roma lányok komplex fejlesztése, akiknél különös mértékben jelen van valamilyen lemorzsolódási kockázat vagy tünet, s akikből a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők aránya meghaladja az 50 %-ot. A projektbe a kiskunhalasi általános iskolákból 7-8. osztályosokat, a középiskolákból pedig 9-10. osztályosokat válogattak. Együttműködő partnerek az iskolák, a gyermekjóléti szolgálat, a szociális intézmények, civil szervezetek. 

Magyarország 2017. évi központi költségvetéséről szóló 2016. évi XC. törvény 3. mellékletének III. 1. pontja szolgál a rendkívüli önkormányzati támogatások forrásául, ezen belül a rendkívüli szociális támogatás forrásául. A támogatásról a helyi önkormányzatokért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter a beérkező támogatási igények elbírálását követően döntött.

Pályázó neve: Civilek a Jövőért Alapítvány
Projekt megnevezése: Roma lányok esélyeinek növelése közösségi és kompetenciafejlesztő tevékenységekkel
OP név: EFOP – Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program
Pályázati kiírás megnevezése: EFOP-1.4.4-17 – BARI SHEJ – NAGYLÁNY – FÁTĂ MÁRÉ
Projekt helyszíne: Kiskunhalas
Támogatási döntés dátuma: 2017.09.28
Forrás: ESZA
Uniós társfinanszírozási ráta: 85 – ESZA
Projekt összköltség: 30 000 000 .- HUF
Megítélt összeg: 30 000 000 .- HUF
Támogatás aránya: 100 %
Halasinfo
További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0