65 éves Kunfehértó: emlékművet avattak az ünnepen – GALÉRIA

Pünkösd vasárnapján ünnepelte alapításának 65. évfordulóját Kunfehértó. Ez alkalomból emlékparkot és emlékművet is avattak a településen.

Kunfi-Lakosch Josef és Kunfi-Lakosch Lujza egykori kunfehértói lakosok felajánlásából egy parkosított emlékhelyet hoztak létre az általános iskola előtti területen. Az emlékművet Huszár Zoltán polgármester, Kristóf Andrea jegyző és Lukács Tamás, a képviselő-testület ügyrendi bizottságának elnöke leplezte le. Az emlékparkban a Hargita-patakból származó három kőtömböt helyeztek el. Az emlékköveken három rézötvözet található, amelyek Kunfehértó alapításának 65. évfordulójára emlékeztetnek, és a székely-, a kun-magyar nemzet örök testvériségét szimbolizálják.

A falunapi rendezvényen Kunfehértó Községért díjat kapott a kunfehértói Aranykapu Zrt., a településnek nyújtott támogatásokért. Szintén Kunfehértó Községért díjat kapott a Vöröskereszt helyi csoportja az elesetteknek, a szegény sorsú családoknak nyújtott segítségért, valamint a települési rendezvényeken való rendszeres közreműködésért.

 

 

További hírek a témában