8 évre eltiltották az állattartástól a mélykúti gazdát

Nyolc évig sem haszonállata, sem kedvtelésből tartott állata sem lehet annak a mélykúti férfinak, aki embertelen körülmények között, elhullott állatok és azoknak csontjai között tartotta lovait és kutyáit.

A Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal elsőfokú élelmiszerlánc-felügyeleti jogkörében döntött erről, a határozat jogerős, ellene közigazgatási úton fellebbezésnek helye nincs.

Mint arról korábban beszámoltunk, két hete állatvédők a hatósági állatorvossal és rendőrökkel együtt mentek ki Mélykútra, egy lótartó gazdához, ahol 37 lóból már csak három maradt életben. Az udvart csontok és zsigerek borították. Egy friss tetem fölött pedig kutyák marakodtak.

„Egy udvar egy külterületen, kívülről minden békésnek tűnik, minden nyugodt… Csak a mindent átható dögszag zavarja meg az idillt” – kezdte facebook posztját Révai Ildikó állatmentő. Mint kiderült, hétfőn mentek volna ki a helyszínre, de a bejelentő hívta őket, hogy nagy a baj, így már vasárnap Mélykútra siettek, ahol elképesztő borzalmak fogadták őket. Kiderült, hogy már csak három ló van az egykor 37-ből, és a szombati négyből. Rosszul lett az egyik, ezért gazdája homlokrakodóval megemelte, és bedobta az istállóba meghalni.

Az udvart csontok és zsigerek borították, kutyák verekedtek az egyik tetem fölött. Birkák senyvedtek, amik tíz éve nem voltak megnyírva. A megmaradt csontsovány lovak ott agonizáltak a tetemek mellett. A kutyákat is szörnyű állapotban találták az állatvédők, akik hatósági állatorvossal és rendőrökkel érkeztek a helyszínre, a gazda ellen pedig állatkínzás bűncselekménye miatt tesznek feljelentést.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0