Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

A férfiak garázdaságért, a nő kifosztásért fog felelni a bíróságon

A kép illusztráció

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt három férfival és egy nővel szemben.

A férfiak 2017. október 13-án éjszaka egy jánoshalmai kocsmában megvertek egy helybéli férfit, majd a nő vádlott a sértettet kifosztva elvette tőle az ezüst nyakláncát. A három jánoshalmai férfi és a társaságukban lévő nő éjfél előtt ittas állapotban érkeztek meg egy jánoshalmai sörözőbe. Itt folytatták az ivást, majd a három férfi vádlott minden előzmény nélkül belekötött egy mellettük elhaladó helybéli férfibe. Szidalmazni kezdték, majd veréssel fenyegették a sértettet.

Ketten a sértetthez léptek és ököllel elkezdték ütlegelni. Rövidesen harmadik társuk is csatlakozott hozzájuk és közösen folytatták a verést, amíg a sértett elveszítette az egyensúlyát és elesett. A garázda férfiak a földön fekvő sértettet még néhányszor megütötték és megrúgták, majd otthagyták.

A közelben volt a nő vádlott is, látta a sértett bántalmazását. Mikor a férfiak távoztak, odalépett a verés hatása alatt lévő, földön ülő, védekezésre képtelen sértetthez és a nyakából kitépte a 7.000 forint értékű ezüst nyakláncát. Ezután a sértettet kifosztó nő is elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, ami miatt kérte a férfi vádlottak megbüntetését. A rendőrök az elvett nyakláncot már másnap lefoglalták a nőtől, így a kár megtérült.

A vádlottak jelenleg szabadlábon várják a tárgyalást, közülük a férfiakat csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével, míg a nőt kifosztás bűntettével vádolja az ügyészség. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson