A Fidesz “letiltatta” az SHT kampányfilmjét?

shtEltűnt a halasi moziban vetített filmek előtti reklámblokkból a Sikeres Halasért Társaság hirdetése, miután a Fideszből „odatelefonáltak” az üzemeltetőnek.

Mindenekelőtt nézzük a Halasinfo által feltárt tényeket, időrendben:

1. A Sikeres Halasért Társaság reklámidőt rendelt a halasi mozi üzemeltetőjétől. A megállapodás szerint a filmek előtti kereskedelmi blokkokban ment volna le az SHT rövidfilmje.

2. Egy Fidesz-képviselő rokona szombaton beült a Védelmező című filmre – ez előtt vetítették először az SHT-filmet.

3. Ezt követően a Fidesz részéről Farkas Dániel felhívta a mozi üzemeltetőjét. Beszélgettek.

4. A tulajdonos ennek hatására úgy döntött, nem adják le az SHT megrendelt filmjét.

Az ügyben megkerestük Farkas Dánielt, aki cáfolta, hogy letiltatták volna az SHT-filmet. Mint elmondta, azzal a kérdéssel hívta fel az üzemeltetőt, hogy igaz-e, hogy az SHT politikai reklámja megy a moziban. Az igenlő válasz után pedig kifejezte, hogy a maga részéről ezt nem tartja jó ötletnek, mert a nézők szórakozni járnak a moziba. Hozzátette: ezt követően a vállalkozó önálló döntése volt, hogy kivette a filmet a reklámok közül, erre nem szólította fel és nem is kérte ezt tőle.

A vállalkozó nem kívánt nyilatkozni a témában, mint mondta, a kérdést lezártnak tekinti. Más forrásokból úgy tudjuk, az a megállapodás született, hogy a Fidesz is vásárol ugyanannyi reklámidőt, mint az SHT, így mindkét szervezet filmje lemehet.

Azzal kapcsolatban, hogy ha nem tartják jó ötletnek, akkor miért vetítenek mégis kampányreklámot a moziban, Farkas Dániel azt mondta, ő úgy tudja, hogy pártja nem fog élni ezzel a lehetőséggel.

Egyébként ezt a reklámfilmet láthatnák a mozinézők:

Halasinfo

További hírek a témában