A Halasinfo mérlegre tette a jelölteket: 3. és 4. körzet

onkormanyzati_valasztasÍme sorozatunk második része, melyben nem a programok alapján, hanem az iskolai végzettség és az eddigi szakmai tapasztalatok szerint hasonlítottuk össze az egyes körzetek jelöltjeit. Az információkat a kiadott kampányanyagokból gyűjtöttük. Minden cikkben két körzet jelöltjeit vesszük végig, végül pedig a polgármester-aspiránsok következnek.

A 3. számú választókörzetben a Sikeres Halasért Társaság a 43 éves Bodó Róbertet indítja, aki mezőgazdasági végzettsége után felnőttként képezte tovább magát: leérettségizett, jelenleg pedig felsőfokú tanulmányainak végéhez közeledik. Vállalkozóként dolgozik, cége nyílászárók, árnyékolástechnikai eszközök forgalmazásával és beépítésével foglalkozik. Tagja az Egy Jobb Halasért Egyesületnek, és számos civil akcióban részt vett – ezek közé tartozik a NO PROSTI mozgalom is.

A  Fidesz Hunyadi Pétert, az 55 éves vasútgépészt indítja. A jelenleg is képviselő vasúti szakember 1978-tól folyamatosan a MÁV alkalmazásában áll, jelenleg Szegeden villamos üzemirányítóként a vasúti felsővezeték üzemvitelével foglalkozik. Bemutatkozásában kiemelte, hogy önkéntes munkát is végez a Református Egyházban.
A Jobbik színeiben Fejes Ferenc indul. A 38 éves informatikai, illetve pénzügyi asszisztensi képesítéssel rendelkező aspiráns a Magyar Telekomnál dolgozik. Ezen kívül – emelte ki – a Szociális Dolgozók Munkástanácsának is alelnöke, ebben a minőségében a dolgozók érdekeit igyekszik képviselni.

 

A 4. számú választókörzetben a Fidesz színeiben Gyöngyi László indul. Az 53 éves építőipari technikus még a KUNÉP vállalatnál kezdett dolgozni, jelenleg saját ingatlanközvetítő irodáját vezeti. Ehhez több szakirányú képesítést is szerzett. Korábban már volt tagja a képviselő-testületnek.

Függetlenként indul a körzetben Halász Balázs, aki jelenleg is képviselő. A 63 éves politikus korábban dolgozott a KUNÉP-nél, a mentőszolgálatnál és a Családsegítő Központnál is. Jelenleg vállalkozó, gyógynövény-és reformélelmiszer üzletet működtet.

Az SHT Gregussné Modok Anna Máriát indítja a körzetben. Az 51 éves művelődésszervező 26 éve a helyi közművelődés közismert szervezője, 2003-ban megkapta a Város Közművelődéséért díjat. Jelenleg államvizsga előtt áll a budapesti Wesley János Főiskolán szociális munkás szakon.

A Jobbik a 25 éves Tari Szabolcs Manót indítja ebben a körzetben, aki mérnök informatikusnak tanult – többet azonban nem tudtunk meg jelenlegi munkájáról. Ami a közéleti szerepvállalását illeti: részt vett a Jobbik Kiskunhalasi Ifjúsági Tagozatának megalapításában

halasinfo

 

 

További hírek a témában