A Halasinfo mérlegre tette a jelölteket: 5. és 6. körzet

onkormanyzati_valasztasÍme sorozatunk harmadik része, melyben nem a programok alapján, hanem az iskolai végzettség és az eddigi szakmai tapasztalatok szerint hasonlítottuk össze az egyes körzetek jelöltjeit. Az információkat a kiadott kampányanyagokból gyűjtöttük. Minden cikkben két körzet jelöltjeit vesszük végig, végül pedig a polgármester-aspiránsok következnek.

 

Az 5. számú választókerületben Aradszky Lászlóné száll ringbe a Fidesz színeiben. A párt helyi alapszervezetének alelnöke 58 éves, jelenleg családi gazdaságukban végez munkát. Az nem derül ki a bemutatkozásából, hogy milyen végzettséggel rendelkezik, csak azt írja, hogy korábban több halasi cégnél is dolgozott, majd vállalkozóként tevékenykedett 6 éven keresztül.
A Jobbik a 39 éves Bús Mónikában bízik. Tanulmányairól, munkájáról semmit nem tudunk meg bemutatkozó anyagából. Azt viszont igen, hogy „pár évvel ezelőtt kezdeményezésemre, bátyám Bús József segítségével elindítottuk városunkban a Baranta mozgalmat. Közéleti aktivitásomat mutatja, hogy a Jobbik munkáját is évek óta segítem, egy éve a helyi szervezet elnöke is vagyok”.
A Sikeres Halasért Társaság jelöltje Mester Sándor, 57 éves tanár, szociológus, népművelő, szociális munkás és ismert lokálpatrióta. A Pro Iuventute, az Aranypenna és Kiskunhalas Város Közoktátásáért díjak kitüntetettje. Hét év közigazgatási gyakorlattal rendelkezik, évekig volt a polgármesteri hivatal főosztály-vezetője. Volt igazolt ökölvívó, jelenleg a Halasi Box Club elnökségi tagja, és számos túrát és tábort vezetett Magyarországon és a környező országokban.
A 6. számú választókörzetben Bognárné Nagy Éva indul a Fidesz színeiben. 1954-ben született, a Szilády Áron Gimnáziumban érettségizett, majd a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán biológia szakon, mezőgazdasági ismeretek és gyakorlatok szakkal kiegészítve szerzett diplomát. Az Alsóvárosi Általános Iskolában kezdte pedagógusi munkáját, majd később 15 évig igazgatóként vezette a Szilády-gimnáziumot.

A Jobbik az 59 éves Harkai Pétert indítja, aki több építőipari, kereskedelmi vállalkozást vezetett, jelenleg varrodai tevékenységben foglalkoztat családanyákat mint cégtulajdonos. Aktívan sportolt, a halasi futballélet közismert alakja. Részt vesz a „Halasi Nemestanács” munkájában is.

Sikeres Halasért Társaság jelöltje a 44 éves Vízkeleti Szabolcs. Az érettségi után elektronikai műszerészként végzett és a kereskedelemben dolgozott, majd az ELTE-n okleveles szociálpolitikus végzettséget szerzett. 19 éve dolgozik a fogyatékos fiatalokat ellátó Nefelejcs Szakosított Otthonban, jelenleg a Szociális Szolgáltató Központ igazgatóhelyettese. Birkózott, úszott, majd versenyszerűen kézilabdázott, az NB II-es bajnokságot megnyerő halasi csapat kapitánya volt.

További hírek a témában