A Halasinfo mérlegre tette a jelölteket: 7. és 8. körzet

onkormanyzati_valasztasÍme sorozatunk negyedik része, melyben nem a programok alapján, hanem az iskolai végzettség és az eddigi szakmai tapasztalatok szerint hasonlítottuk össze az egyes körzetek jelöltjeit. Az információkat a kiadott kampányanyagokból gyűjtöttük. Minden cikkben két körzet jelöltjeit vesszük végig, végül pedig a polgármester-aspiránsok következnek.

A 7. számú választókerületben a Jobbik színeiben az 58 éves Maruzsa István indul a körzetben. Iskolai végzettségéről és munkájáról nem sokat tudunk meg a bemutatkozójából. Pontosabban semmit: „1956-ban születtem Zsanán, 40 éve költöztem Kiskunhalasra” – írja, majd a politikai nézeteit és terveit ismerhetjük meg.

A Sikeres Halasért Társaság Váradi Krisztiánban bízik ebben a körzetben. A 39 éves matematika-fizika tanár 1997-től dolgozik a Bibó István Gimnáziumban tanárként és osztályfőnökként. 2000 óta részt vett/vesz az önkormányzat munkájában is. munkájában. A tanítás és a közéleti tevékenység mellett informatikával, webes fejlesztéssel és online marketinggel foglalkozó családi vállalkozást is vezet.

A Fidesz Vincze Attilát indítja a körzetben. Az ismert egykori labdarúgó, több alkalommal is díjazott sportvezető 47 éves. Bemutatkozó anyag szerint legmagasabb iskolai végzettsége az érettségi, és jelenleg A Kiskunhalasi Baromfifeldolgozó Zrt. munkatársa, ahol a munkája a kereskedelmi partnerekkel kapcsolattartás, az új partnerekkel szerződéskötés, piackutatás, illetve a vevői reklamációk kezelése.

 

A 8. számú választókörzetben az SHT a 37 éves, kétgyermekes Grizák Ákost indítja a körzetben, aki műszaki informatikus-mérnöktanárként tanít a II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskolában – nem csak fiatalokat, hanem felnőtteket is. Korábban menedzserként diákmunkaerő foglalkozott. Tanári pályája alatt háromszor kapott Pro Iuventute díjat, és elnyerte a Rákóczi díj 3. fokozatát.

Ebben a körzetben a Jobbik elindítja polgármesterjelöltjét egyéni képviselőjelöltként is. Az 59 éves Patocskai Tamás kertészmérnöki diplomát szerzett és az egykori állami gazdasági munkája után saját családi gazdaságot építettek.

Fidesz színeiben Skribanek Zoltán indul. A 48 éves háziorvos 1990-től 2007-ig a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kardiológiai Osztályán dolgozott adjunktusként. 2008 óta a Fidesz Kiskunhalasi Csoportjának elnöke, jelenleg frakcióvezetője is. 2010 óta vesz részt az önkormányzati munkában.

További hírek a témában