A Halasinfo mérlegre tette a jelölteket: 9. és 10. körzet

onkormanyzati_valasztasÍme sorozatunk ötödik része, melyben nem a programok alapján, hanem az iskolai végzettség és az eddigi szakmai tapasztalatok szerint hasonlítottuk össze az egyes körzetek jelöltjeit. Az információkat a kiadott kampányanyagokból gyűjtöttük. Minden cikkben két körzet jelöltjeit vesszük végig, végül pedig a polgármester-aspiránsok következnek.

 

A 9. választókerületben a Fidesz színeiben a 48 éves Hevesiné Vincze Éva indul.  1966-ban született és legmagasabb végzettsége egy üzletvezetői képesítés, de több tanfolyamot is elvégzett e mellett. Többféle termék kereskedelmével foglalkozott eddig, de végzett bróker- és befektetési tevékenységet is, jelenleg internetes áruházat vezet. 10 évig az Egyesült Államokban élt.

A Jobbik az 1979-es születésű Tajti Csabát indítja. Szakácsként végzett, de volt menőápoló is, majd a pszichiátriai és fogyatékos betegek otthonában kapott állást, ahol szakszervezeti tevékenységet is vállalt.

Az SHT jelöltje Vili Gábor. 1954-ben született, az érettségi és a szakma megszerzése óta asztalosmesterként tevékenykedik. 1990 óta egy kivételével mindegyik képviselőtestületnek tagja volt. A Kiskunhalasi Víziközmű Társulat elnökeként menedzseli a városi csatornázási beruházásokat is.

A 10. választókerület független jelöltje Dózsa Tamás Károly. 1978-ban született, lótenyésztő szakmérnökként végzett és ebben a szakmában is dolgozik. Emellett méhészkedik, ő a Halas és Környéke Méhészeti Egyesület elnöke. 2006 óta önkormányzati képviselő.

a Fidesz a 31 éves teológust, Kuris Lászlót indítja. 2003 óta a ruzsai plébánia munkatársaként adminisztratív területen dolgozott, de emellett kántori szolgálatot is ellátott. Később Kiskunhalasra költözött, és alapítója-elnöke lett a helyi KDNP-nek. 201-től a megyei önkormányzatban bizottsági munkát is végez, valamint katolikus lapokban jelennek meg írásai.

 

A Jobbik jelöltje a 47 éves Szemerédi Tibor, aki főállású őstermelőként 5 hektáron gazdálkodik, facsemete+, gyümölcsfa­ és dísznövény-termeléssel, értékesítéssel foglalkozik.

 

Az SHT színeiben Tapodi Attila indul. 1977-ben született, Kecskeméten szerzett mérnök-informatikus illetve informatikus tanári diplomát. 10 éven keresztül tanított a Vári Szabó István Szakiskolában, 2009-től informatikus vállalkozó. Elnöke az Egy Jobb Halasért Egyesületnek,nevéhez kötődik a NO PROSTI mozgalom elindítása, amelynek révén Kiskunhalas határában visszaszorult a prostitúció.

 

 

További hírek a témában