A jelen lépései a jövő értékeivé válnak – TOP fejlesztések a Kiskunhalasi járásban

Példaértékű együttműködés mentén valósulnak meg a Területi- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében azok a projektek, amelyek sok esetben, akár évtizedek óta várattak magukra. A Kiskunhalasi járás tekintetében is számos település kapott lehetőséget a fejlődésre, megannyi projekt indult útjára a tavalyi és az idei évben egyaránt.

Bács-Kiskun megye egészét átfogó beruházások indultak meg szerte a térségünkben, melyek során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a híd szerepét látja el a pályázatok koordinálásával, szakmai előkészítésével és megvalósításával, hogy az itt élők életminősége, gazdaságának fejlődése hosszútávon stabil háttere lehessen a térség népességmegtartó képességének.

A jelenleg folyamatban lévő, 2014-2020-as pályázati ciklusban, a megye szinte egésze meg tud újulni.
A Kiskunhalasi járás közel 5,7 milliárd forintnyi támogatásra pályázott sikerrel ezidáig. Többek között Kiskunhalason 500 millió forintból komplex közlekedésfejlesztési intézkedések valósulnak meg. A projekt célja, a forgalomtechnikailag elavult utcák átépítése, a kerékpárhálózat belterületi szakadási pontjainak megoldása, a centrum összekötése az egyik legforgalmasabb lakóteleppel illetve a vasútállomással, illetve a közúti közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának emelése buszpályaudvar felújítással.

Tompán iparterület kialakításával és infrastrukturális fejlesztéssel valósul meg a helyi gazdaságfejlesztés, melyre több mint 260 millió forint támogatást kapott a település. Az iparterület kialakításával az önkormányzat célja egy olyan gazdasági zóna létrehozása, amely a település egyik legfőbb gazdasági övezete lesz. Az iparterület fejlesztése megkönnyíti a térségben található kis- és középvállalkozások telephelyhez jutását, bővítési szándékuk megvalósítását, illetve hozzájárulhat a vállalkozói kedv növekedéséhez.

Ezenkívül a Kiskunhalasi járásban számos olyan projekt valósul meg, amely többek között turizmust, környezetvédelmet, közlekedést, energetikát, szociális ellátást, város rehabilitációt, közösségi és infrastrukturális valamint óvodai és bölcsődei fejlesztést céloz meg. A térség teljes területére kiterjedő fejlesztések, a gazdaság egészét támogató intézkedések fontos szerepet játszanak a lakosság életszínvonalának emelésében, a vállalkozói környezet fejlesztésében, a helyben való boldogulás biztosításában. Ezen lehetőségek, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy megyénkben legyen jelene és jövője minden itt élőnek.

(Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat)

További hírek a témában