A kelebiai és a horgosi határátkelőnél mintegy 700 migráns várakozik

A Köztársasági Menekültügyi Biztosság adatai szerint a kelebiai és a horgosi határátkelőnél mintegy 700 migráns várakozik arra, hogy átjusson Magyarországra, míg az ENSZ menekültügyi szervezete azt üzeni, nincs ok az aggodalomra, nem fog megismétlődni a tavalyi helyzet, amikor egyes napokon 10 ezer migráns is érkezett Szerbiába.

Ivan Georgijev, a köztársasági menekültügyi biztos helyettese a Pink televíziónak elmondta, a szerbiai állandó menekülttáborokban jelenleg 860-an tartózkodnak, az ideiglenes befogadóközpontokban 450-en, a horgosi és kelebiai átkelőnél mintegy 700-an, valamint a belgrádi parkokban további 150-200 menekült van.

Hozzátette, nehéz a migránsokat eltávolítani az északi határszakaszról, mert a magyar fél naponta 15 személyt enged be az országba. Georgijev elmondta, az év során több mint 100 ezer menekült haladt át Szerbián, menedékjogot 4600-an kértek.

(Tanjug, Vajdaság Ma)

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0