A kiskunhalasi Fődi Ildikó bronza volt a serdülő-Eb első magyar érme

Kép: baon.hu, Pozsgai Ákos

Szombaton megszületett az első magyar érem Belgrádban, a kísérleti Európa-bajnokságon: a női birkózás 57 kg-os súlycsoportjában a kiskunhalasi Fődi Ildikó felléphetett a dobogó harmadik fokára az Alekszandar Nikolics Sportcsarnokban. 

Ildikó jól teljesített az elődöntőben, a későbbi ezüstérmes, fehérorosz Tretyak ellen is. Kicsit elaludt ugyan azt elején, és jött egy levitel és két felfordítás (0-6), de a második menetben parádés ledöntéssel feljött (4-6), abból azonban Tretyak mögé ment (4-7). Még éppen egy perc volt hátra. A magyar rohamozott, kicsit ki is nyílt, és egy levitel megpecsételte a sorsát (4-9).

A bronzmérkőzés jutalomjátéknak ígérkezett, de – sajátos módon – villámtréfa lett belőle. A leányunk levitte, hídba forgatta, és már ki sem engedte a szorításból a litván Valciukaitét. Huszonhárom másodperc telt el mindössze. A villámtréfa igazán csattanós volt, és ennek a csattanónak szép, bronzos a csengése.

(nemzetisport.hu)

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0