Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

A munkakeresés is munka – Mutatjuk hol keresse!

Ha olyan munkahelyen dolgozik, amit nem szeret, ez hatással van hangulatára is, ha pedig egyáltalán nem dolgozik – romlik az életminősége.

Mi az a munkakeresés? Amikor gombázni megy mit tesz? Pontosan – kiválasztja a megfelelő öltözéket, az útirányt és a közlekedési eszközt. Ezután megérkezik a tervezett helyre, bemegy az erdőbe és elkezd keresni. Amint talál gombát, levágja és a kosárba teszi.

De a legtöbb álláskereső olyan gombázókra hasonlít, akik otthon akarnak gombát találni. Tehát Ön már eldöntötte, hogy saját vállalkozásának elnöke lesz. Ha így van – még akkor is, ha jelenleg nincs munkahelye – egyáltalán nem jelenti azt, hogy Ön munkanélküli. Saját magára dolgozik – ügyfelet keres, akinek szüksége van a tudására és képességeire. Ez pedig éppolyan munka, mint bármelyik másik. Talán egy kicsit nehezebb is, mert nagyrészben ettől függ az élete. Ha olyan munkahelyen dolgozik, amit nem szeret, ez hatással van hangulatára is, ha pedig egyáltalán nem dolgozik – romlik az életminősége.

Sok ember miután elvesztette munkahelyét kényelmes életre rendezkedik be, későn kel, sokat pihen, azt csinál, amit akar, emellett a munkakeresésnek 1-2 órát szentel csak naponta, néha még kevesebbet. Ez alatt az idő alatt állásajánlatokat böngész vagy önéletrajzát küldi el munkavállalóknak.

Az utóbbi években ebben nagy segítségünkre vannak az állásportálok, mint a Jooble, amik segítségével sok időt és energiát spórolhatunk, de nem bízhatunk csak ebben. Ennek eredményeképpen sok embernél ez a folyamat hónapokig húzódik, sokaknál több, mint fél évet vesz igénybe. Jó, ha rendelkezik pénzügyi megtakarítással és meg tudja engedni ezt magának. De a legtöbb ember fizetéstől fizetésig él, és sok más tényező is közrejátszik ebben: gyerekek, hitel.

Tehát a munkahely elvesztése jelentősen meg tudja változtatni életszínvonalunkat.
Emlékezzenek rá – a munkakeresés is munka. Ez azt jelenti, hogy tervezni kell a tevékenységeinket, cselekedni, elemezni eredményeinket, dolgozni a hibákon és sokkal több időt szentelni ennek napi 1-2 óránál. Teljes 8 órás munkanapot – természetesen ebédszünettel.

Itt is találhat munkát: Kiskunhalasi és környékbeli állások

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson