A próbára bocsátás alatt is betört a kiskunhalasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki próbára bocsátása alatt rövid időn belül öt helyre tört be, majd a nyílt utcán egy idős nőt is kifosztott.

A foglalkozás nélküli, alkalmi munkából élő 26 éves kiskunhalasi férfi röviddel az után, hogy idén márciusban egy korábbi lopás miatt próbára bocsátották, elhatározta, hogy bevételét újabb lopások elkövetésével egészíti ki – írja közleményében az ügyészség. Júniusban, alig két hét leforgása alatt öt helyre tört be. Három esetben éjjel vagy hajnalban, kétszer azonban fényes nappal jutott be a kiszemelt ingatlanba. Jellemzően a ház előtt vagy az udvaron parkoló autókban felejtett értéktárgyakra vadászott: a sértettektől mp3-lejátszót, mobiltelefonokat, pénztárcát és személyes iratokat vitt magával. Egyik esetben éjjel a szúnyoghálót kivágva jutott be a házba, ahol az udvaron parkoló autó kulcsát magához vette, majd kinyitotta és a benne hagyott pénztárcát és iratokat ellopta.

Hatodik áldozata egy 78 éves nő volt, aki 2017. június 22-én a délutáni órákban kerékpárjára támaszkodva közlekedett Kiskunhalas központjában, amikor a vádlott utolérte őt, a kerékpár kormányára akasztott bevásárlótáskát hirtelen mozdulattal leemelte és azzal elhagyta a helyszínt. Az idős asszony az életkora és egészségi állapota miatt nem volt képes a bűncselekmény elhárítására. A vádlott a sértett telefonját, 3000 forintját és iratait vitte magával.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfit az ügyészség kifosztás bűntettével, lopás és okirattal visszaélés vétségével vádolja, amely 1-7 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy kötelezze őt a bíróság a sértetteknek okozott kár megtérítésére. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

(Ügyészség)

További hírek a témában