Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

A Sikeres Halasért Társaság nyílt levele a csapadékvíz elvezetéséről szóló intézkedési tervvel kapcsolatban

Nyílt levél Kiskunhalas polgármestere részére

Tisztelt Polgármester Úr!

A legutóbbi testületi ülésen a csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatban elfogadott intézkedési terv hatalmas felzúdulást keltett a város lakosságánál, valamint hatalmas országos médiaérdeklődést váltott ki azzal, hogy példa nélkül álló módon Kiskunhalas önkormányzata díjat kíván kivetni a csapadékvíz után, és helyi rendeletben kívánja büntetéssel szankcionálni azt, aki nem megfelelően kezelik az ingatlanjukra hulló esővizet.

A médiaérdeklődés hatására a közösségi portálon is olvasható a város válasza, amiben arra hivatkoznak, hogy a testület egyhangúan fogadta el az intézkedési tervet. Az azonban már nem hangzott el, hogy az SHT frakciója az intézkedési tervben lévő díj bevezetését és a büntetéssel szankcionálást elfogadhatatlannak tartottuk, ezt több képviselői hozzászólásban is kifejtettük, és hozzátettük, hogy az intézkedési tervet azért támogatjuk, mert a városnak valóban van tennivalója a csapadékvíz elvezetés problémájának megoldásában. Mi azt támogattuk, hogy az a folyamat induljon el, amely ezt városunkban megoldja, azonban sem a díj bevezetését, sem a büntetéssel szankcionálást nem támogattuk. A csapadékvíz kezelése városüzemeltetési feladat.

A város lakossága fizeti a kommunális adót, így határozott álláspontunk, hogy a városnak a költségvetésből kell megoldani ezt a problémát, a lakosságra semmilyen anyagi terhet nem róhatunk, és különösen nem bírságolhat a város azért, mert esetleg sok eső esik.

Kelt: Kiskunhalas, 2018. június 13-án
Sikeres Halasért Társaság frakciója

(Sajtóközlemény)

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson