A Szilády nyerte a VI. Kötény Kupát

Immár hatodik alkalommal rendezte meg a középiskolás lány labdarúgók számára a Kötény Kupa lány foci tornát a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. Bár a szervezők sokáig egy nyolccsapatos bajnokságban reménykedtek, az utolsó napokban két visszalépés is történt, így végül a halasi iskolák mellett az újonc Bácsalmás állt még rajthoz. A Tekó ezúttal is két csapatot indított.

A tavalyi évhez képest érezhetően “közelebb jött” egymáshoz a mezőny, nem voltak akkora különbségek mérkőző csapatok között, ami jól mutatja a lány labdarúgás fejlődését.

A nagy küzdelmek végén a Szilády nyerte meg az idei tornát. Bár a legtöbb meccsük döcögősen indult, a felnőtt mezőnyben szerzett rutinnak köszönhetően a végjátékból rendre ők kerültek ki győztesen a szoros meccseken is, így teljesen megérdemelten hódították el a vándorserleget.

A második helyet a házigazdák rutinosabb csapata szerezte meg. A “II. Rákóczi” néven szereplő együttes három sima győzelem mellett döntetlent játszott az újonc Bácsalmással és csak a kupagyőztes Sziládyval szemben maradt alul. (Érdekesség egyébként, hogy a Kötény Kupa immár hatéves történelmében a gimin kívül senkinek sem sikerült legyőzni hazai pályán a Tekót, a hazaiak mérlege igen imponáló: 16 győzelem, 7 döntetlen, 4 vereség 79-23-as gólkülönbséggel).

A bronzérmet a kupaújonc Bácsalmás szerezte meg. A szervezetten focizó és fizikaliag is nagyon erős vidéki csapat a házigazdákkal azonos pontszámot ért el, végül rosszabb gólkülönbséggel szorult a dobogó legalsó fokára.

A Humán és a Tekó Fakó egyaránt három-három ponttal várták az utolsó fordulót, ahol egymással mérkőztek meg. A nagyon lelkesen küzdő fiatal tekósok a végére nagyon elfáradtak, így a Humán szerezte meg a negyedik helyet, az egész nap teljes odaadással küzdő rákóczisok pedig az ötödik helyen zártak.

A Bibó nagyon fiatal csapattal érkezett az idei tornára és bár játékban sokszor felvették a versenyt az ellenfelekkel, végül a hatodik helyen zártak. Ám, ha a mostani lelkesedésük némi rutinnal is párosul, merészebb álmokat is szövögethetnek a későbbiekben.

Az eredményhirdetésnél különdíjat kaptak a legjobban teljesítő játékosok (lásd a cikk végén), valamint oklevelet vehettek át a II. Rákóczi végzős tanulói is, akiktől hagyományosan a Kötény Kupa végén vesz búcsút a csapat.

Egy jó hangulatú, színvonalas mérkőzéseket hozó nap után csak annyit kívánhatunk: folytatás 2018 tavaszán!

8:15 II. Rákóczi – Tekó Fakó 4-0
8:45 Humán – Szilády 0-4
9:15 Bácsalmás – Bibó 2-1
9:45 II. Rákóczi – Humán 5-0
10:15 Tekó Fakó – Bácsalmás 0-2
10:45 Szilády – Bibó 7-1
11:15 Bácsalmás – II. Rákóczi 1-1
11:45 Tekó Fakó – Szilády 1-6
12:15 Bibó – Humán 1-5
12:45 II. Rákóczi – Szilády 1-4
13:15 Humán – Bácsalmás 1-2
13:45 Bibó – Tekó Fakó 0-3
14:15 Szilády – Bácsalmás 3-1
14:45 Tekó Fakó – Humán 1-4
15:15 II. Rákóczi – Bibó 6-0

Végeredmény: 1. Szilády 15p (24-4), 2. II. Rákóczi 10p (17-5), 3. Bácsalmás 10p (8-6), 4. Humán 6p (10-13), 5. Tekó Fakó 3p (5-16), 6. Bibó 0p (3-23)

Gólkirálynő: Enying Luca (II. Rákóczi)

Legjobb játékos: Wettstein Léna (Bácsalmás)

Legjobb kapus: Szalai-Pintér Dominika (Szilády)

Legjobb Tekós: Lengyel Nelli (II. Rákóczi)

All Star csapat tagja: Csamangó Dóra (Humán), Babenyecz Vivien (Tekó Fakó), Gábor Barbara (Bibó)

(teko.hu, Dávid Géza)

 

További friss hírek