Ablakcsere okosan – Még a fűtési szezon előtt szólunk!

Hamarosan hűvösebbre fordul az idő, így sokan gondolkodhatnak még azon, vajon hogyan lehetne a rezsin lejjebb faragni? Vajon megéri-e kicserélni a nyílászárókat? Mivel jár, és mennyi ideig tarthat? 

Ilyen és hasonló kérdésekkel kerestük meg a Bodó Roló tulajdonosát, Bodó Róbertet.

Mi a probléma a régi ablakokkal?

A hagyományos nyílászáróknak két alapvető hibája van: nehéz kezelni, vetemedik, emiatt huzatos, ráadásul időnként festeni, karbantartani is kell. Egy ablak újrafestése csiszolással több tízezer forint is lehet, persze mérettől függően. A másik probléma pedig a nagy üvegfelület. A régi típusú ablakoknál az üveg vastagsága mindössze 1,5, 2 mm, amely szigetelési szempontból meg sem közelíti a modern ablakokat. Nagy a hőveszteség, emiatt a fűtési költségek jóval magasabbak lehetnek.

Milyen előnyökkel jár, ha a csere mellett döntünk?

Fontosnak tartom elmondani, hogy egy modern nyílászáró nem csak a hőszigetelésben segít, hanem a hangszigetelésben is jelentős a szerepe.  Mindemellett nagyban befolyásolja egy épület energetikai besorolását is, így egy jó szigetelőképességű ajtókkal, ablakokkal felszerelt ingatlan nagyobb értéket képvisel. És nem utolsó sorban a  fűtésszámlán is meg fog látszani a pozitív eredmény. Egy ház vagy lakás komplett nyílászázó cseréje után jelentős megtakarításokat érhet el, hiszen a hagyományos és a modern ablakok-ajtók esetében a hőátbocsátási tényező minimum 40% eltérést mutat. (n =1 – kműanyag / khagyomanos = 1 -1,51/2,37 = 0,3642 ; n% = 36,42 % ~ 40%)

Ha elszánta magát a lakástulajdonos a cserére, mire számítson, mivel jár, és mennyi ideig tart a munka?

Egy ház vagy egy lakás komplett nyílászáró cseréje egy nap alatt kivitelezhető. A kibontott régi ablakokra sem lesz gondja tulajdonosnak, azt cégünk ingyenesen elszállítja.

További információkat itt találhat: bodorolo.hu

 

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0