Adatokat gyűjt a KSH Kiskunhalason és Harkakötönyben

A kép illusztráció

A Központi Statisztikai Hivatal Kiskunhalas, valamint Harkakötöny településeken, a KSH elnöke által 2016. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

Kiskunhalas-téma, ütemterv:
Munkaerő felmérés és kiegészítő felvételei (havonta)
A lakosság utazási szokásai (negyedévente)
Felmérés a háztartások információs és kommunikációs technológiai eszközhasználatáról (éves kikérdezés május2 – május 24 )
Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel kéthetes naplóvezetés (kéthetente)
Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel kéthetes naplóvezetéshez kapcsolódó éves kikérdezés (március 01 – május 10 )

Harkakötöny- téma, ütemterv:
Munkaerő felmérés és kiegészítő felvételei (havonta)
Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Kft., igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címét véletlenszerűen választottuk ki a statisztikai mintavétel reprezentativitásának szabályait követve. A válaszadás a kijelölt háztartásban élők számára nem kötelező, de részvételükkel nagymértékben hozzájárulnak az országról, régióról, településről készülő hiteles statisztikák előállításához.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon 8.00 és 16.30 óra között a 62/623-800-as telefonszámon a Szegedi főosztály munkatársai készséggel adnak felvilágosítást. Az adatgyűjtések módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást, elsősorban az Adatszolgáltatóinknak →Nyomtatványok → Önkéntes adatgyűjtések menüpont alatt.

(Központi Statisztikai Hivatal)

További hírek a témában