Alapkőletétel Mélykúton – 350 új munkahely létesül az új üzemben

A 12,5 milliárd forintos mélykúti beruházás a kormány támogatásával jött létre. Az új üzem korszerű berendezésével a tervek szerint óránként 5000 pecsenyekacsa feldolgozását teszi majd lehetővé és 350 új munkahelyet is létrehoz.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ünnepségen arról beszélt, hogy alacsony társasági és személyi jövedelemadó teszi lehetővé, hogy az egész közép-európai térségben Magyarország lett a legvonzóbb befektetési környezettel rendelkező ország. – Negyvenhét beruházásról tudtunk megállapodni vállalatok vezetőivel, köztük a Hunent Zrt-vel, és ez egy olyan szám, amelynek nyomán 8500 új munkahely jön létre Magyarországon és több mint 430 milliárd forintnyi beruházást tudunk megvalósítani és ez még csak az első fél év alatt – hangsúlyozta a miniszter.

Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy korábban elkerülték a befektetők ezt a térséget, a hosszú kitartó és alapos előkészítésnek köszönhetően azonban most végre valóra válik egy ilyen óriási beruházás Mélykúton. A politikus szólt arról is, hogy a kiskunhalasiaknak sem kell aggódniuk, a bővülő piaci lehetőségeknek köszönhetően a Hunent Zrt. tovább üzemeltetni a halasi gyáregységét is.

baon.hu, Pozsgai Ákos/Fotó: Juhász D. Géza

További hírek a témában