Amerikai Kettős Kiskunhalason

Philip Ficsor hegedűművész, aki szülei révén kiskunhalasi származású, és zenésztársa Constantin Finehouse zongoraművész nagysikerű koncertet adott a Baptista Imaházban. 

Johannes Brahms, Cesar Franck és William Bolcom egy-egy hegedű-zongoraszonátáját szólaltatták meg az előadók. Bolcom ma élő Pulitzer-díjas amerikai zeneszerző. Constatni az összes zongoradarabját, Philippel együtt pedig az összes hegedűre és zongorára írott művét CD-re vették a szerző és a kritika megelégedésére. Személyes kapcsolatban vannak, Bolcom Kürt triót írt nekik, amit Steven Gross kürtművésszel hármasban egy coloradoi és csehországi koncertkörúton mutatnak be, majd CD felvételt is készítenek. A kiváló művészek a következő napokban Győrben, a Zsinagógában, Pesten a Kodály Zoltán Kórusiskolában lépnek fel, Pesten velük együtt Seeman László kürtművész. Philip és Constantin hálásak egy ismeretlen mecénásnak, aki anyagi támogatásával lehetővé tette magyarországi hangversenykörútjukat.

Szöveg: Molnár Judit

 

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0