Április végétől nem kapnak enni a menedékkérők Kiskunhalason

A kiskunhalasi tábor lakóit arról értesítették, hogy rövidesen nem kapnak sem élelmiszert, sem élelmiszer vásárlására fordítható juttatást – írja a budapestbeacon.com.

A kiskunhalasi nyitott befogadóállomáson tartózkodó menedékkérőket először múlt héten tájékoztatták arról, hogy a magyar államtól érkező, élelmiszer vásárlására fordítható pénzbeli juttatást visszavonják – nyilatkozta a budapestbeacon.com-nak egy a neve elhallgatását kérő, a táborban tartózkodó migráns. A lap úgy értesült, hogy a menekültek ellátmányt sem kapnak majd.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint csütörtökön a szlovák határ közelében fekvő Vámosszabadiban található befogadóállomásra viszik azokat a kiskunhalasiakat, akiknek az első menekültügyi eljárása van folyamatban, illetve azokat, akik védett státuszúak. Becslések szerint ezután nyolc-tíz ember – köztük egy terhes nő – maradhat Kiskunhalason, ők viszont április vége után semmilyen élelmiszert vagy gyógyszert nem kapnak majd.

Akik maradtak, nagy megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy a korábbi tervekkel ellentétben egyelőre nem viszik őket a déli határnál fölállított, zárt konténertáborokba, ám az élelmezés leállítása most ismét komoly aggodalommal tölti el a lakókat.

Halasinfo

 

További hírek a témában