Aranyos halasi lányok – Nagyon jól indult a nyár az úszóknak

Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokság 2017. máj. 19-21. Békéscsaba – Megkezdődött a kiskunhalasi úszók nagy nyári menetelése. Bajnokság bajnokság hátán, az országos válogatóversenyek a nemzetközi erőpróbákkal vegyítve augusztus végéig betöltik az egyesület versenynaptárát. Ez Novotny Attila vezetőedzőnek is igazi kihívás, hiszen minden korosztályt más időpontra, és más versenyszámban kell formába hozni. Versenyzőink sokoldalúságának köszönhetően a medencés bajnokságok mellett a nyíltvízi bajnokságok is színesítik a palettát.

Ennek első válogatója volt a hétvégén megrendezett Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokság, amelynek Békéscsaba adott otthont. Juhász Adél, Juhász Janka és Szilvási Gréta vállalta be a maratoni távokat, ahol a legrövidebb szám is 1500m volt. A lányok ez mellett az 5 és 10 ezer méteres versenyszámokban álltak rajtkőre.

A bajnokság versenyzőink számára háziversenyt hozott az U 18-19-es korosztályban. Szilvási Gréta óriási meglepetést okozva 10 ezer méteren szerezte meg a szezon első egyéni országos bajnoki címét, Juhász Adél pedig ezüstérmes lett. Lányaink a felnőtt mezőnyt is megelőzve szerezték meg az első két helyet, de a versenykiírás értelmében csak a korosztályuknak járó elismerést vehették át. Az 1500 méteres távon a bajnoki címet Adél söpörte be, Gréta ezüstérmes lett.

Janka az U 16-17-es korosztályban, 5000 méteren nem talált legyőzőre, 1500 méteren ezüstérmet szerzett. Szerdától szombatig pedig már a hódmezővásárhelyi Ifjúsági Országos Bajnokságon áll rajthoz.

Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Merkbau Kft. támogatásával készülő úszóink összesítésben a 3 arany-, 3 ezüstéremmel az éremtáblázat első helyén végeztek. Ami ennél is fontosabb, mindhárman utazhatnak a június 1-4. között rendezendő Francia Nyíltvízi Bajnokságra. Itt 5, 10 és 25 km-es távon szerezhetnek kvalifikációt a hazai rendezésű világbajnokságra, amelynek nyíltvízi számait Balatonfüreden rendezik meg július 15-21. között.

Dobogós és pontszerző helyezések

JUHÁSZ ADÉL (1998) 1 arany – 1500 m, 1 ezüst – 10 ezer m
JUHÁSZ JANKA (2000) 1 arany – 5 ezer m, 1 ezüst – 1500 m
SZILVÁSI GRÉTA (1999) 1 arany – 10 ezer m, 1 ezüst – 1500 m
Összesítés: 3 országos bajnoki cím, 3 ezüstérem

Juhászné Kleczli Katalin

 

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0