Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Átadták a hatalmas csipkét – Galéria!

Ma délben átadták  a lengyel származású, világhírű NeSpoon street art művész monumentális csipkealkotását Kiskunhalason.

A hatalmas csipke falfestmény egyedülálló a világon, ilyen méretben még nem készült hasonló alkotás. NeSpoon világszerte készít csipkedekorációkat, de mint a művésznő az átadó ünnepségen elmondta, ilyen hatalmas csipkét még nem készített sehol.

A rendezvényen Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, Szakál Aurél javasolta, hogy érdemes lenne a lengyel street art művészt felkérni egy csipke festmény elkészítésére, ezáltal is népszerűsítve a halasi csipkét. A kuratórium tagjai és az önkormányzati képviselők is támogatták az ötletet. Pajor Kálmán megköszönte a halasi és kunfehértói vállalkozóknak, magánszemélyeknek a támogatását, akiknek az összefogása is kellett ahhoz, hogy az alkotás létrejöhessen.

Fülöp Róbert polgármester beszédében többek között elmondta, a halasi csipke városunk egyik legnagyobb értéke, melyet a mai naptól egy újabb felületen tudunk megmutatni a Halason átutazóknak is.

A városképi jelentőségű mű megtekinthető a Csipkeház melletti emeletes házon.

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson