Kiskunhalas és a Dél-alföldi régió friss hírei. Legyél a követőnk Te is!

Átadták a kiskunmajsai tűzoltóőrsöt – KÉPEK

Az egész országot érintő Őrsprogram 2012-ben indult azzal a céllal, hogy a nehezen elérhető területeken, az úgynevezett fehér folton kis létszámú tűzoltóőrsök létesüljenek. Ezek egyike a Kiskunmajsai Katasztrófavédelmi Őrs melynek építési munkálatai 2017 novemberében kezdődtek el és amelyet szeptember 12-én, szerdát délelőtt adtak át.  Az új őrsön Csillag Tamás százados vezetésével, húsz tűzoltó teljesít szolgálatot.

Bács-Kiskun megyére mindig jellemző volt a hivatásos és az önkéntes tűzoltók jó együttműködése. Kiskunmajsán a régmúltra visszanyúló hagyománnyal bír az önkéntes tűzoltók munkássága. 1889-ben alakult meg az önkéntes tűzoltó egyesület, amely jelenleg is 28 tagot számlál. Az itteni önkéntesek évente átlagosan 60 bevetésen vesznek részt. A Kiskunmajsai Katasztrófavédelmi Őrs működésével az elsődleges beavatkozói tevékenység vonulási ideje mind a tűzoltás, mind pedig a műszaki mentés esetében jelentősen csökken, nagyban javítva ezzel Kiskunmajsa város és a térség – Móricgát, Csólyospálos, Kömpöc, Szank, Jászszentlászló, Harkakötöny katasztrófavédelmi helyzetét, melynek közvetlen környezetében élő lakosság létszáma közel 21 ezer fő.

A közel kétszáz négyzetméteres Őrsépület új, korszerű elhelyezési körülményeket biztosít az állománynak, valamint a hivatali munkarendben dolgozó Őrsparancsnoknak és a katasztrófavédelmi megbízottnak. Az új katasztrófavédelmi Őrs működése minőségi változást jelent a feladatellátás szempontjából. Számos esetben a tűzoltó egyesület tagjaival közösen hajtják végre a feladatokat, legyen szó tűzoltásról, műszaki mentésről vagy lakosságvédelmi intézkedésről. Az állam és az önkormányzat közös erőfeszítése révén a mai kor igényeinek megfelelő épület szolgálja az állampolgárok tűzvédelmét.

(Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

További hírek a témában