Az év múzeuma címmel ismerték el a kiskunhalasi Thorma János Múzeumot

Kép: Halasinfo.hu

Hetven múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből május 13-án vasárnap a Magyar Nemzeti Múzeumban a 23. Múzeumok Majálisára.

A rendezvényen átadják a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület elismeréseit is. Az év múzeuma kitüntető címet huszonkettedik alkalommal hirdették meg, melyre most öt intézmény pályázott. Deme Péter, a társaság ügyvezető elnöke elmondta, Az év múzeuma idén a kiskunhalasi Thorma János Múzeum lett. Az intézmény 1999-ben megkapta már az elismerést, így Szakál Aurél, kiskunhalasi Thorma János Múzeum igazgatója immár második alkalommal vehette át a rangos díjat. 2012-ben az EMMI Közgyűjteményi Főosztálya különdíjjal jutalmazta a halasiak munkáját.

A Pulszky Társaság által 1996-ban alapított elismerés a muzeális intézmények működésének átfogó elemzése alapján kivívható rang, amelyet az adott intézmény elmúlt évi fejlődését értékelve, az eredményeket összevetve ítélnek oda a bírálók.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0