Barta Viktória európa-bajnok! Gratulálunk!

A múlt héten rendezték Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a HDH-IAA Történelmi Íjász Európa-bajnokságot. A megmérettetésen részt vett a két halasi tehetség, Barta Nikolett és Barta Viktória, mindketten kiválóan szerepeltek.

A rendezvény kedden nyitotta meg kapuit, 12 ország képviseltette magát 218 versenyzővel. Szerdától péntekig zajlottak a kvalifikációs megmérettetések korosztályonként, ezt követte szombaton az elődöntő.  A rangsorolásnál mindkét lány másodikként jutott be a délutáni döntőbe, ahol Viktória megszerezte az európa-bajnoki aranyat, míg nővére európa-bajnoki ezüsttel zárta a rangos nemzetközi versenyt.

A Barta-lányoknak még nem ért véget a szezon, jelenleg a szeptember 23-án kezdődő történelmi országos és nemzetközi bajnokságra készülnek, amelyet Budapesten, a Citadellánál rendeznek meg.

Minden nagyobb verseny előtt legalább két héttel kezdjük a kemény tréninget. Minden nap edzünk, reggel két órát, és este is egy órát, de néha napközben is kimegyünk a pályára, ha nincs nagy hőség.  A szeptemberi ob után még hátravannak a régiós  versenyek, majd bevonulunk terembe, így gyakorlatilag nincs megállás – mondta el Barta Viktória.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0