Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Bemutatókert hulladékokból

Az újrahasznosítás fontosságára hívják fel a figyelmet Tekós diákok.

Néhány hete az Energy Factory országos verseny elődöntőjében kiváló projekt ötlettel álltak elő a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium tanulói. Egy olyan bemutatókertet álmodtak meg, ahol a díszítéshez újrahasznosított hulladékokat használnak fel.

Az első hetek az alapanyagok beszerzésével teltek, amiben a fiatalok több támogatóra is találtak. Magánszemélyek és vállalkozások is örömmel álltak az ügy mellé. Az így összegyűlt – kukába szánt – eszközök aztán komoly átalakításon estek át, miközben – szintén felajánlásoknak köszönhetően – színes virágok is érkeztek a kertbe. A lelkes kis csapat ráadásul a diáktársak támogatását is élvezi, előszeretettel jönnek segíteni az osztálytársak, barátok is.

A verseny egyik legfontosabb eleme a fenntarthatóság és látva a fiatalok lelkesedését és a sok új ötletet, hosszú ideig az iskola dísze lehet a most épülő alkotás. A bemutatókert egyre szebb formát mutat, a tekós fiatalok pedig bíznak benne, hogy a végelszámolásnál ismét sikerül majd jó hatással lenni a zsűrire.

A fiatalok munkája a Facebookon is nyomon követhető: www.facebook.com

Dávid Géza

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson