Bemutatták a bíróságnak a lövöldözés felvételeit – Még nincs ítélet az emberölési kísérlet miatt

Lép: baon.hu

Még nem készültek el az elmeorvosi szakértői vélemények, így csak szeptemberben lesz ítélet annak a férfinek az ügyében, aki tavaly márciusban gépkarabéllyal akarta megölni dr. Téglás Péter halasi vezető ügyészt.

Kedden folytatódott a Szegedi Törvényszéken annak a 43 éves kiskunmajsai férfinek a pere, aki tavaly március 16-án egy engedély nélkül tartott gépkarabéllyal és 240 lőszerrel jelent meg a Kiskunhalasi Járási Ügyészség és a Kiskunhalasi Bíróság közös épületében. B. János szándéka az volt, hogy megölje a vezető ügyészt, mert korábbi feljelentései kapcsán elégedetlen volt a járási ügyészség vezetőjének intézkedésével, azt érezte, hogy a hatóságok semmibe veszik őt, és saját igazságának törvényes úton nem tud érvényt szerezni.

Az emberölésre készülő férfit végül az ügyészség gondnoka, biztonsági őre és két rendőr közreműködésével sikerült lefegyverezni. A dulakodás közben több lövés is eldördült, de a lövedékek szerencsére senkit sem sebesítettek meg.

Az idén márciusban megtartott első tárgyalás során a kirendelt védő, igazságügyi elmeorvosi szakértő bevonását is kérte a perbe. A szakvélemények azonban még nem érkeztek meg, így várhatóan csak szeptemberben születik ítélet B. János ügyében, aki ellen hivatalos személy védelmére kelt személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények a vád.

Kép: baon.hu

A mostani tárgyalás során bemutatták azokat a felvételeket, amiket a Kiskunhalasi Járásbíróság biztonsági kamerái rögzítettek. Összesen nyolc kamera – hat kültéri és két beltéri – felvételei érkeztek meg a törvényszékre, amik közül a beléptető kapunál lezajlott történéseket lehetett megtekinteni. A mindössze két percig tartó jelenetsort, lassítva is megnézhették a jelenlévők.

baon.hu, Tapodi Kálmán

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0