Börtönbe megy P. Szabó Károly gázolója

Kép: police.hu

Jogerősen 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kiskunhalasi Járásbíróság azt a halasi férfit, aki elütötte autójával az előtte kerékpárral haladó P. Szabó Károly volt önkormányzati képviselőt. Az egykori politikus néhány hónappal később a kórházban meghalt.

A baleset még 2015 májusában történt, Kiskunhalason, a Kertvárosban, ahol a Tulipán utcában tartott hazafelé kerékpárjával P. Szabó Károly, amikor a mögötte érkező autós a Dália utca kereszteződésében elgázolta. A volt képviselőt életveszélyes állapotban vitték a mentők kórházba, ahol több műtéten is átesett, két hónapon át ápolták, azonban a gyógykezelés ellenére augusztus 20-án elhunyt.

Az ügyben a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálódott, több mint egy éven át tartott az eljárás, számos szakértőt is meghallgattak. Az orvos szakértő megállapítása szerint a gépkocsi vezetője ittas volt a baleset idején. A sötétben a közvilágítás működött és a kerékpáros is megfelelően ki volt világítva, tehát az autósnak észlelnie kellett volna az előtte azonos irányba haladó biciklist. A bíróság szerint a sofőr ittassága miatt nem vette észre időben a kerékpárost, és ezért ütötte el.

Kép: police.hu

Az ügyben tavaly nyáron emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a gázoló ellen halált okozó ittas járművezetés miatt, az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte. A bíróság bizonyítottnak látta a gépkocsivezető ellen felhozott vádakat, bűnösnek mondta ki jogerős ítéletében, mely szerint 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, valamint mellékbüntetésként 2 évre eltiltotta a közügyektől.

baon.hu, Pozsgai Ákos

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0