Botrány: Korrupt pénzügyőrt fogtak el a halasi vasútállomáson – Helyszíni fotók

Már rendőrök várták vasárnap délután a Belgrádból érkező Avala nemzetközi expresszt Kiskunhalason, ahol két férfit fogtak el a rendőrök és a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. A helyszínre kutyás nyomozók és bűnügyi helyszínelők is érkeztek.

Legalább hét órán keresztül helyszíneltek a kiskunhalasi vasútállomásra érkező nemzetközi gyorsvonaton, amelyről a beérkezésekor minden utast leszállítottak. A veszteglő szerelvényt egyenruhások lepték el, helyszíni információnk szerint két férfit fogtak el, egyikük pénzügyőr. Rendőrségi akció zajlott Kiskunhalason a Kisfaludy utcában is, a vasútállomáson lévő akcióval egy időben. Olvasónk arról számolt be, hogy nagyon sok rendőr és a Terrorelhárítási Központ (TEK) is kivonult az utcába.


A Központi Nyomozó Főügyészség megkeresésünkre a következő tájékoztatást adta a vasárnapi akcióról:  “A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján 2017. november 30. napján előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt indult nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészségen. Az eljárásban ezidáig egy pénzügyőr és egy civil személy gyanúsítása történt meg, egyéb nyomozati cselekményekről és tervezett intézkedésekről az eddigi gyakorlatunknak megfelelően nem kívánunk tájékoztatást adni.”