Brutális meleg lesz a héten – Friss előrejelzés!

Több hullámban érkezik fölénk az afrikai eredetű igen meleg levegő, így a következő napokban tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre elviselhetetlenebb lesz a hőség. 

Erős anticiklon alakítja időjárásunkat, a változásokat okozó frontok messze elkerülik térségünket. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. Az anticiklon fölé több hullámban afrikai eredetű, igen meleg levegő érkezik, így a következő időszakban további felmelegedésre számíthatunk. Az idő előrehaladtával már az éjszakák sem hoznak jelentős felfrissülést, napközben pedig egyre inkább 40 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Kedd: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél gyenge marad. A délutáni órák hőmérséklete 35-37 fok között alakul. A késő esti órákra 26-28 fok közé enyhül a meleg.

Szerda: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A déli, délkeleti szél kissé megélénkülhet. A hajnali órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. A délutáni órákra 36-38 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök: többnyire napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a fátyol, illetve gomolyfelhőzet. A déli, délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 22-24 fok között alakul. A délutáni órákra 36-38 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején még folytatódik az igen meleg idő, majd ezt követően a hét közepére, második felére jelentősebb felfrissülés valószínű.

kapos.hu, Szalinay Tibor

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0