Citerás találkozó Balotaszálláson – Galéria

A fellépők vezetőiAugusztus 16-án citeraszótól volt hangos a balotaszállási művelődési ház. A szervezők találkozóra hívták a környékbeli hagyományőrző csoportokat és a község népzeneszeretőit. Részletek:

A kiemelkedő színvonalú rendezvényen fellépett a kunfehértói, az öttömösi, a soltvadkerti, a ruzsai, három balotaszállási citerazenekar, a „Szilaj”, Radics Bálint, valamint a zsanai, a kisszállási és az öttömösi népdalkör, valamint vendégül látták Balotaszállás testvértelepülésének, Adorjánnak két népzenei csoportját is.

A magas színvonalú bemutatók után rögtönzött citerazenekar alakult a fellépő zenészekből, s ki hangszerjátékkal, ki énekkel, ki pedig tánccal tette igazi ünneppé ezt a rendezvényt. A főszervezők, a balotaszállási citerazenekarok és vezetőik, Oláhné Ván Zsuzsanna és Nagyné Bajnai Adrienn, munkájukkal és lelkesedésükkel bebizonyították, hogy a hagyományőrzésnek, a népzenének napjainkban is milyen átható ereje van. Aki jelen volt, ezt érezhette augusztus 16-án Balotaszálláson.

További hírek a témában