Csatornákat és akkumulátorokat loptak Halason

A rendőrök beazonosították és elfogták a három kiskunhalasi gyanúsítottat.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Kiskunhalason, a Szép utcában parkoló személygépkocsi motorteréből ismeretlen tettesek eltulajdonították az akkumulátort 2017. január 7-én a délelőtti órákban. A Bornemissza utcában 2017. január 28. és január 29. között szintén egy parkoló kisteherautó platója alá szerelt akkumulátorokat vittek magukkal.

A Híd utca egyik lépcsőházából nyíló nyitott garázsból egy elektromos kisautót, egy akkumulátoros fúrót, egy fűrészt, valamint egy sarokcsiszolót tulajdonítottak el 2017. január 26-án 18 óra és 2017. január 28-án 9 óra között ismeretlen tettesek.

A Szent György téren két függőleges réz, hozzávetőleg 8 méternyi lefolyócsatornát 2017. február 15. és 2017. február 16. között ismeretlenek kézzel lefeszítettek és elloptak. Egy nappal később visszamentek a térre és a korábban otthagyott, hozzávetőleg 2 méter hosszú csatornát is lefeszítették, azonban a tulajdonos megzavarta az elkövetőket, így azt hátrahagyva távoztak a helyszínről. Az egyik plébánia épületének rézcsatornájából hozzávetőleg 25 méternyit feszítettek le 2017. február 17. és február 19. között.

A Mérleg utcában 2017. február 18-án 23 óra 35 perc körül az egyik házhoz rögzített kerítést csavarhúzóval kifeszítették, majd az épület sarkánál rögzített rézcsatornából 3 méternyi darabot megpróbáltak lefeszíteni, de a tulajdonos megzavarta az elkövetőket és a kifeszített csatornát otthagyva elszaladtak.

Az adatgyűjtés, a tanúk kihallgatása és a bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók rövid időn belül beazonosították és 2017. február 21-én elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 15, 16 és 22 éves kiskunhalasi lakost. Gyanúsítotti kihallgatásukon mindhárom férfi elismerte a lopásokat. A csoport tagjai az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.

Az ellopott tárgyak egy részét a nyomozók megtalálták és 2017. február 22-én visszaadták a sértetteknek.

police.hu

További hírek a témában