Csendes idővel köszönt be a november

Gyenge frontok ugyan még érinthetnek bennünket, de számottevő csapadék vagy viharos erejű szél már nem várható. Holnaptól kisebb enyhülés kezdődik.

Megszűnik a hűvös levegő utánpótlása, a következő napokban már kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Napról-napra egy-egy fokkal emelkedik a hőmérséklet, pénteken már 15 fok körüli maximum hőmérsékletekre számíthatunk. Időnként gyenge frontok súrolhatnak majd bennünket, ilyenkor átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet, de jelentős csapadék sehol sem várható.

Szerdán napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, legfeljebb elvétve alakulhat ki jelentéktelen futó zápor. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő.

Csütörtökön a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. Néhol előfordulhat kisebb zápor. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul, de a tartósan derült, szélvédett tájakon gyenge fagy várható. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken eleinte előfordulhat kisebb eső, zápor, majd napközben felszakadozik a felhőzet és felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul. A délutáni órákra 13-15 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hétvégén kissé tovább enyhül az idő, helyenként már 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A jövőhét elején azonban már ismét nedvesebb, hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk.

kapos.hu, Szalinay Tibor

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0