Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Döntöttek az évtizedek óta megoldatlan csapadékvíz-elvezetésről

Ma tárgyalta a Képviselő-testület a csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos előterjesztést. A mindenki számára megnyugtató megoldás minden részletét a városvezetés széleskörű, a halasi polgárokkal való egyeztetés során szeretné kidolgozni. Ezzel kapcsolatban juttatta el Farkas Dániel alpolgármester a közleményét szerkesztőségünkbe. 

Sajtóközlemény 

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete a mai délután folyamán egy intézkedési tervet fogadott el, amelynek célja, hogy koncepcionálisan kezelje Városunk évtizedek óta megoldatlan csapadékvíz-elvezetését.

Véleményünk szerint ez egy 21. századi, modern városban a mindennapi élet alapfeltétele, amelynek meglétét kiemelten is indokolttá teszi az elmúlt években megfigyelhető extrém időjárási körülmények kialakulása.

A különböző médiumokban megjelent cikkek és a közösségi médián terjesztett írásokkal szemben az előterjesztő városvezetés célja nem a lakosság adóterheinek növelése, hanem egy újabb évtizedes probléma megoldása, amely kapcsán az ezt megelőző ciklusokban nem született érdemi döntés, előrelépés.

A ma meghozott döntés értelmében lehetőség nyílik a városi csapadékvíz-elvezetési problémák átfogó kezelésére. Ennek részletei a következő hónapokban kerülnek kidolgozásra. Kiemelt célunk azonban, hogy a végső döntés megszületése előtt Kiskunhalas Város lakosságával minél szélesebb körben egyeztessünk, így lakossági fórumok keretében kívánjuk az intézkedési terv minden részletét kidolgozni. Ezáltal minden érintettnek lehetősége nyílik majd észrevételeit, javaslatait elmondani.

Emellett engedjék meg, hogy ezen téma teljes körű tájékoztatásának elősegítése kapcsán felajánljam együttműködésemet. Ezáltal elkerülhetővé válhat az érintett lakosság körében a koncepcióval kapcsolatos félreértések kialakulása.

Farkas Dániel
városfejlesztési feladatellátás irányításával megbízott alpolgármester

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson