E-recept: gondot okozhat majd az időseknek a gyógyszerkiváltás

Kép: sikerado.hu

Novembertől a gyógyszerek kiváltása gondot okozhat azoknak az időseknek, akiknek memóriachip nélküli személyi igazolványa van.

A 65 évesnél idősebbek alapesetben azért kapnak chip nélküli személyit, hogy ne kelljen túl gyakran bajlódniuk az okmány megújításával – írja a Népszava. Novembertől azonban a több adatot tartalmazó, de csak hat évig érvényes e-személyire van szüksége annak, aki egyszerűbben szeretné megkapni a gyógyszereit. Ha valakinek új típusú, de chip nélküli személyi igazolványa van, annak minden alkalommal szüksége lesz a hagyományos taj-kártyájára, valamint az orvos által kiállított, úgynevezett felírási igazolásra is a gyógyszerek kiváltásához.

Új személyi igénylésénél a 65 év felettieknek külön jelezniük kell, ha a rövidebb lejáratú chipes okmányt kérik, az igazolvány megújítása húsz napot vesz igénybe. A lapnak nyilatkozó adatvédelmi szakértő elmondta, hogy az e-személyire rákerülhet az ujjlenyomat is, ám ez nem kötelező.

(MTI)

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0