Édes karamell világ a Váriban

A karamell világ csodája költözött a Vári istván Szakképző Iskolába. A vendéglátók apraja-nagyja figyelte lélegzetvisszafojtva Kovács János cukrász mestermunkáját, aki Kiskunfélegyházáról érkezett az intézménybe, hogy bemutatót tartson a halasi diákoknak.

A hamisítatlan szakmaszeretet példáját hozta Kovács János, amit minden fiatal szakmát tanulónak és szakembernek érdemes követni. Cukrásztanulóként tíz évvel ezelőtt a Szakma Sztár Kiváló Tanulója Versenyen szerezte meg a kiváló szakmai bizonyítványát.

Ezután sorozatban nyerte el a különböző versenyeken a legjobb helyezéseket, melyek megtekinthetők. Egyik legutóbbi eredménye a németországi Erfurthban megtartott IKA Olympiade der Köche elnevezésű vendéglátós Olimpián elnyert ezüst és arany érem.

A forró izomalt alapanyagból színes fényes virágok, szirmok és különböző látványos kompozíciókat készített a cukrászmester, a Valkai Ramóna által hófehér bevonattal ellátott makett tortákra. A bemutató végén a résztvevők hangos tapssal értékeltek és köszönték meg a látványos bemutatót.

Halasinfo/Fotó: Kiskunhalasi SZC VÁRI SZABÓ István Szakképző Iskolája és Kollégiuma

További hírek a témában