Egészségnapot tartottak a Tekóban

Április 6-án véradásra várták az Vöröskereszt munkatársai a 18 éven felüli diákokat, akik közül 52–en csatlakoztak a kezdeményezéshez, de voltak tanárok és iskolán kívüli véradók is. Összesen 42 egység vért adtak le a megjelentek.

Az aulában 9 és 11 óra között bárki részt vehetett egy egészségügyi felmérésen, melyet a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház munkatársai végeztek. Volt vérnyomás és vércukorszint mérés, testtömegindex, testzsír meghatározás, és egy általános kérdéssor az életvitelről, táplálkozási és egyéb szokásokról.

Eközben az előtérben egészséges alapanyagokból készült szendvicseket és italokat kóstolhattak a tanulók. A 9. és a 11. évfolyamosok előadásokat hallgattak meg az internet veszélyeiről, az egészséges táplálkozásról, a rendőrség munkatársai pedig a közlekedés és az alkoholfogyasztás veszélyeiről beszéltek.

Szöveg és képek: teko.hu / További képek itt! 

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0