Egy hét múlva indul a Lyra Kanadába

Csaknem két hétre Kanadába utazik a Lyra együttes. A csapat Edmontonban és Calgary-ban lép fel gyermek és felnőtt közönség előtt.

A Lyra együttes utazása Vörös Sándor, a Halas Néptáncegyüttes egykori tagjának ötlete nyomán szerveződött meg. Sándor feleségével a munka mellett néptáncot oktat és fesztiválokat szervez az ottani magyar közösségnek. A turnét az edmontoni magyar egyesületek és az egyház is támogatja.

– A Lyra életében ez lesz a legnagyobb és leghosszabb külföldi turné. A nagyon feszes programban gyerek, felnőtt és ünnepei műsoraink is lesznek. A legnagyobb kihívást azonban a Magyar Bál jelenti számunkra, ahol egy egész éjszakán fogunk szórakoztató zenét játszani. Régebben már volt ilyenben részünk, ezért úgy gondoljuk, hogy Kanadában is sikerülni fog – nyilatkozta a Halasinfónak Csorvási Zoltán.

A csapat március 5-én indul Edmontonba. 7-én, szombaton közös gyerekműsorban vesznek részt a szombati iskolásokkal és pedagógusokkal. A Lyra együttes egy régebbi műsora a Bóbita című zenés játék kerül színre.
Az első igazi fellépésük március 7-én 20 órakor lesz, ekkor kezdődik a BÁL a Magyar Házban. Másnap 300 kilométert utazva Calgary-ban lépnek fel, szintén az ottani Magyar Házban. Az újabb fellépés pedig már szintén Edmontonban lesznek.

Az együttes mindkét városban részt vesz majd a március 15.-i ünnepségeken. A fellépések között a szervezők kirándulásokat, programot is összeállítottak a Lyra tagjainak, így az ország megismerésére is lehetőség lesz. Az együttes március 17-én érkezik haza.

További hírek a témában