Elérte álmát: New Yorkban bokszolt Jutka

Hachbold Judit – aki Halasra is bejárt edzeni, eredendően a kiskőrösi Tisza Zoltán tanítványa volt – jó pár éve elkötelezte magát az ökölvívás mellett. Most egy nagy álma teljesült, végre New Yorkban léphetett ringbe. 

Nyert Testvérvárosok kupáját is. Rövid amatőr pályafutás után profinak állt. Sajnos a legkönnyebbek között versenyez, így bizony nem könnyű súlyban azonos ellenfelet találnia, gyakran kell jóval nehezebb ellenfelek ellen helytállnia. Jelenleg 67. helyen áll a 117 fős világranglistán a 155 centis női bokszoló.

A sportág szeretete mellett némi kényszer is van, ami motiválja: „… Az élet rútul bánik velem, tíz éve elveszítettem az édesanyámat, nem sokkal később apám is meghalt, és itt maradtam árván. Nálam két évvel idősebb, beteg Józsi bátyám megélhetését segítenem kell, éppen ez motivál. Azért hagytam abba az amatőr ökölvívást, hogy profiként könnyítsek az életén…” – árulta el a Borsnak egy vele készült tavalyi interjúban, kiegészítve azzal, hogy egyébként árufeltöltőként, pénztárosként dolgozik, emellett pedig egy gyárban még éjszakai műszakot is vállal. Eddigi mérlege 50 %-os, négy nyert meccs és négy vereség van a listáján. Bokszolt már Svájcban, Spanyolországban, Szlovákiában.

Nagy álma azonban egy meccs az USA-ban, netán New Yorkban, a boksz Mekkájában. Ez a vágya most teljesült. A hétvégén menedzserével Pegtrányi Zoltánnal a Kings Theatre (Brooklyn) ringjében küzdött meg az eddig hibátlan mérlegű Natalie Gonzalezzel (New Rochelle – USA), aki 6 centivel magasabb, és bizony súlyosabb is volt nála. Ő 22. a világranglistán és 2. az USA női bokszolói között.

Judit így számolt be a meccsről a közösségi oldalán: „A célkitűzésem sikerült: végigbokszoltam a meccset egy jóval erősebb fizikumú, az előző meccsét KO-val nyerő lány ellen. Úgy gondolom nem keltettem rossz benyomást. Mindketten voltunk földön. Engem meg is számoltak… De vicc volt az egész, mert én találtam tisztán neki. Nem is ütött, akkor a térdem miatt estem el, de a bíró „vele volt”. Ez egyébként még a videón is látszik. Ő meg felrepedt a 2. menetben, de a bírók engedték, végigmentünk. Hajtott, de meg is intették annyit szabálytalankodott. Pontozással alulmaradtam. Küzdelmes, kemény mérkőzés volt. Ami lényeges tudom egy vereség az mindig szégyen, de a mi meccsünk előtt egy veretlen amerikait fej KO-zott az ellenfelem, a 2. menetben, nekem meg sikerült egy jó meccset bokszolni vele :)
Kicsit pihenek. Utána csak előre! Köszönöm s szurkolást mindenkinek! Városnézésre, kikapcsolódásra nem nagyon volt idő, de amiről még kell szólnom, az az, hogy a mérlegelésen és a meccsen is megjelent, sőt az eredményhirdetés hivatalos közreműködője volt: Evander Holyfield, egykori nehézsúlyú világbajnok, akivel közös fotónk is készült.”

Mester Sándor

További hírek a témában