Elhunyt Prácza Zoltán basszusgitáros

A legendás halasi zenész 67 évet élt. Barátai, pályatársai búcsúznak tőle, az alábbiakban Posztobányi László és Bende Béla sorait tesszük közzé. 

Posztobányi Lászó – Rettenetesen hosszú volt a barátságunk. Mint amilyen rettenetes ez az űr is, amit hagyott maga után! A katonaságnál ő mutatta meg az első gitárakkordokat. Játszottam vele folkot, rockot, a könnyűzene több változatát hol szóló, hol basszusgitárosként segített. Megannyi élmény fűz hozzá a fellépések előtt-közben…és utána. Fáslizott szívű ember volt, olykor teljesen magába zárkózva. Ilyen téren Bende Bélához és hozzám állt legközelebb… akkor volt igazán elemében, ha hárman szórakoztattuk egymást alkalmasint a próbateremben. A legendás Rollys – ból ismertem meg, amikor Halasra jöttem. Itt a képen, a Gold Timers bandából már a teljes bal oldal hiányzik… és persze Kapa a jobb oldalon.

Házi baleset volt a halála. Elesett és beütötte a fejét. Már tegnap meghalt, de ma találtak rá. Tegnapelőtt még beszéltünk telefonon. PRÁCZA ZOLI Barátunk, zenésztársunk elment örökre, magányosan, ahogy élt. Bárhogy is telt ez a kis idő, szerettünk Zoli… és nem fogunk elfelejteni! Barátsággal ölellek az utolsó út előtt! Ezen a kissé recsegő negyedszázados felvételen Zoli basszusgitározik:

Bende Béla – Zoli a 60-as évek közepén kezdte zenei pályafutását, több akkori amatőr beat zenekarban játszott. A középiskola után televízió szerelőnek tanult. 1969-ben a város akkori legnépszerűbb zenekarába hívtam meg helyettesíteni. Ez annyira jól sikerült, hogy végleges tagja lett a zenekarnak melynek neve egy elírásból eredően Rollys volt. A már Rolls néven működő zenekarban is egészen annak Pestre költözéséig játszott. Ő itthon maradt velem, még a vendéglátó zenélést is kérésemre kipróbálta a munkája mellett, a volt Városi Étteremben a zenekarom tagja volt. A Kötöttárugyárban, majd a Halas Kábel TV-nél is meghatározó szerepe volt.  A Kötöttárugyári évek alatt az ott működő PBT zenekar tagja volt, majd pár éve megcsináltuk az utolsó zenekarát a Tegnapi Embereket.

Prácza Zoltán 67 évet élt. Nyugodjon békében!

További hírek a témában