Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Elkapták a K. Richárdot, a kiskunhalasi embercsempészt

Az 55-ös főúton vette volna fel a migránsokat, de hiba csúszott a számításba.  A halasi K. Richárdot vezetőszáron vitték el a rendőrök.

Bács-Kiskun megyében, az államhatár közelében 2018 június 3-án 16 óra 45 perckor a rendőrök két külföldi férfit, másfél órával később további három külföldi személyt és egy magyar állampolgárt tartóztattak fel.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a migránsok török és iraki állampolgárok, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, és őket J. Norbert Szerbiából csempészte át hazánkba.

A rendelkezésre álló adatok alapján J. Norbert bűntársa, K. Richárd egy személygépjárművel várta egy előre megbeszélt helyen a csoportot az 55-ös főúton. Ezt követően továbbszállította volna őket Ausztriába.

A sofőrt kiskunhalasi otthonában 2018 június 4-én hajnalban elfogták a rendőrök. A férfiakkal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A nyomozók kezdeményezik a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozását.

police.hu/halasinfo.hu

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson