Elképesztő halloween party volt Kiskunmajsán

Filmbe illő díszlet fogadta a party vendégeit tegnap este G. Balogh Attila Halliwell kiskunmajsai otthonában.  A világító tökök, ijesztő jelmezek, félelmetes dekorációk alkotójával készítettünk interjút.

– A halloween ősi kelta hagyományokból alakult ki, amit október 31. éjszakáján, elsősorban az angolszász országokban tartanak, de mára már az egész világon elterjedt, így Magyarországon is. Hogyan indult ez nálatok?

– Nos a Halloween műfaja és hagyománya már 8 évesen, gyerekkoromban ragadott magával. Eleinte pár gyertya volt csak a magyar mindenszentek ünnepe alkalmából egy-két töklámpás kíséretében. Ez volt akkor nekem a Halloween dekoráció.  Aztán évről évre egyre összetettebb lett a látvány. Általában filmekből inspirálódtam. Aztán amikor továbbtanultam egy iparművészeti iskolában, a partyk pár évig szüneteltek Kiskunmajsán. Budapesten viszont számos halloweenel kapcsolatos látványt terveztem, például az Árkádban is.

– Hogyan, mivel készültetek az idén?

– A partykra általában nem lehet igazán készülni, mivel minden év, minden ősz más és más. Ebben a házban ahol most vagyok, második alkalommal rendeztem estélyt. Számomra a Halloween nem csak egy divatos party, hiszen ez a Mindenszentek előestéje is. A lelkemből fakad. Egy különleges hagyomány , egy ünnep és a látvány sem szokványos. A kiegészítőkkel egy hét alatt készültem el, az egész összerakása terepen pedig 24 órát vett igénybe. Sok háttérmunka és türelem kell hozza. A partyt én dekoráltam, asszisztensem Surányi Szilárd volt, a fényekért és a füstgépért Pocsik Dániel  és két hölgy, Rékasi Rita és Rékasi Réka feleltek. A színpadi megvilágításon és a füstgépen kívül mindent alkalmaztam már a kerti dekorációban. Szépsége talán az, hogy egyéni látásmódom kiegészíti az őszi terep és a hagyományos elemek kompozícióit.

Dabis Tibor képriportja.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0