Elkezdődött Kiskunhalason a Jobbik béruniós aláírásgyűjtése

A Jobbik kezdeményezése, a bérunió célja az egyenlő munkáért egyenlő bér kiharcolása az Európai Unión belül. Erről beszélt mai sajtótájékoztatóján Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő.

– Az Unióba való belépésünk óta az árakhoz gyakorlatilag felzárkóztunk, nagyjából ugyanannyit fizetünk ma Magyarországon jó néhány dologért, mint Nyugat Európában. Ugyanakkor a bérek között többszörös a  különbség – mondta Farkas Gergely.

A felzárkóztatás egy hosszútávú folyamat, eddig nyolc európai országban találtunk szövetségest és kezdtük meg együtt egy aláírásgyűjtést, amelyet az európai bizottság is jóváhagyott, tehát ez egy legitim, jogszerű felvetés a jobbik részéről és a szövetségeseink részéről. A következő feladat az előttünk álló hónapokban, hogy legalább egymillió aláírás gyűjtsünk össze az Európai Unión belül. Mi azonban csak Magyarországról szeretnék 1 millió aláírást, így a választókerületben is sok ezerre számítunk. Ezért indítottuk már el Kiskunhalason is az aláírásgyűjtésünket. és bízunk benne, hogy egyre többen felismerik, hogy ez egy pártok felett álló kezdeményezés, és nem a jobbikosok és nem más pártbeli embereknek a fizetéséről szól, hanem mindenkinek a fizetéséről. 

Mivel egy pártok felett álló kezdeményezésről van szó, ezért az elmúlt napokban nyílt levelet fogalmaztam meg Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek, és bízom benne, hogy ő is a választókerületünk érdekeit szem előtt tartva támogatni fogja ezt a kezdeményezést – fogalmazott a politikus. 

További részletek a videóban:

További hírek a témában