Elnapolták a Kalasnyikovos lövöldöző perét

Csütörtökön folytatódott a Szegedi Törvényszéken annak a kiskunmajsai férfinek a büntetőpere, aki tavaly márciusban egy gépkarabéllyal lövöldözött a Kiskunhalason, a járásbíróság és a járási ügyészség közös épületében.

B. János Téglás Péter kiskunhalasi vezető ügyészt akarta megölni, a biztonsági őrségnek azonban sikerült lefegyvereznie a férfit.

A férfi csütörtöki tárgyalásán a bíróság több szakértőt, köztük egy elmeszakértőt is meghallgatott volna, a tervek szerint első fokon ítélet is született volna az ügyben. A Szegedi Törvényszék közlése szerint a tárgyalást május 30-ra napolta el a bíróság. B. Jánost az ügyészség emberölés előkészületével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, valamint kényszerítés bűntettével vádolja, a férfi a letartóztatása óta előzetesben várja ügye tárgyalását.

A vádlott egy évvel ezelőtt Kalasnyikovval érkezett a halasi bíróságra, Téglás Péter városi főügyészt akarta megölni. A férfi a biztonságiakkal közölte, hogy a vezető ügyészt keresi, de arra kérték, hogy várakozzon. Ekkor át akarták vizsgálni, de elővette a gépfegyvert egy papírdobozból. A Kalasnyikovot a biztonsági őrnek szegezve követelte, hogy vezessék az ügyészhez.

Az irodájába már nem jutott fel, mert a biztonságiaknak a bíróságon tartózkodó két rendőr segítségével sikerült megfékezniük, de közben B. János 4-5 lövést is leadott a fegyverrel, csak a véletlenen múlott, hogy senki nem sérült meg. Végül a rendőröknek a biztonságiak segítségével sikerült megbilincselniük a fegyveres támadót.

baon.hu, Pozsgai Ákos

További hírek a témában