Emberölés bűntett kísérlete miatt fog felelni R. Ferenc

Mint arról korábban beszámoltunk, 2017. október 1-én Kiskunhalason egy presszónál több személy összeverekedett, egy 44 éves helyi férfi, akit hasba szúrtak, majdnem belehalt a sérüléseibe.

A rendelkezésre álló adatok szerint R. Ferenc egy késsel a 44 éves sértett hasán szúrt-vágott sebet ejtett, amelynek következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrök az 51 éves kiskunhalasi férfit 2017. október 1-én életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a szúrás által okozott sérülés életveszélyes, az időben alkalmazott orvosi ellátás hiányában a sértett halálát okozta volna, ezért R. Ferencet emberölés bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsított fia szintén részt vett a verekedésben. Ennek során többször az áldozat feje irányába sújtott egy ásóval, amely nem maradt a helyszínen. A nyomozó hatóság ezt felkutatta és lefoglalta.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint az áldozat védekezésének köszönhető, hogy a fiú ásóval okozott ütései nem jártak súlyosabb – akár halálos – következménnyel.

Az ásó, a szakértői vélemény és egyéb bizonyítékok alapján a korábban már gyanúsítottként kihallgatott fiatalkorúval a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 2018. január 9-én emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúját közölte. Őrizetbe vételét követően a nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

További hírek a témában