Emléktáblát avatnak a halasi bokszolók, Erdei Zsolt is vendége lesz a rendezvénynek

Az elmúlt 70 évben közel 300 bokszoló képviselte Kiskunhalast a ringben. A legendás CSB meccsek a valamikori SERNEVÁLL – később Ezerjó étterem, Állami gazdaság székháza – ma City Irodaház színpadán voltak, egészen 1967-ig, a szervezők ezért helyezik el ide a táblát, amely Csenki Ferenc mellett a tanítványoknak, a mai bokszolóknak is emléket állít.

A Pro Urbe díjas ökölvívó edző – aki a város bokszéletének megteremtője volt 1947-ben –, több magyar bajnokot és válogatottságig eljutó bokszolót nevelt. Pályafutása során Halas mellett edzősködött Kecskeméten, Kiskunmajsán, Kiskőrösön. Csenki Ferencet, a város és a fiatalok érdekében végzett munkáját 1997-ben Pro Urbe – a Városért – kitüntetéssel, 2007-ben sport „Életmű”-díjjal, 2008-ban Díszpolgári címmel ismerte el a halasi képviselő-testület. 1998-ban átvehette a „Magyar ökölvívásért” díjat, 2007-ben pedig a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Díszpajzsát.

2017. augusztus 18-án, pénteken 17:00 órakor avatják a “Halasi bokszolók és Csenki Ferenc edző, Kiskunhalas díszpolgára ” emléktábláját Kiskunhalason, a City irodaház falán.

Az emléktáblát átadja: Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke, amatőr és profi világbajnok.

Az emléktábla alkotói: Kozma Anita szobrásznövendék, a képzőművészeti egyetem végzős hallgatója, volt válogatott bokszoló és Pap Csaba kőfaragó mester

Az emléktábla ötletgazdája Mester Sándor volt. A kezdeményezést támogatta, szervezi: Szabó Lajos klubelnök, és a Varsányi család.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0