Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Erőfelmérés Komáromban

A halasi bokszolóknak több mint másfél évtizedes érdemi és baráti sportkapcsolata van a komáromi SKB Komarno ökölvívóival. Nem csak a ringben és a ring mellett találkoznak, de Győrffi György vezetőedzőt, Győrffi Roderik klubelnököt és Sárközi János edzőt személyes ismeretség, barátság is köti a halasi csapat vezetőihez.

„First Ring” elnevezéssel egy egynapos tornát rendeztek a Duna menti városban, ahová – viszonozva a Testvérvárosk kupáján való meghívást – elvárták a halasi bokszolókat is.

Lehóczki László edző és Mester Sándor főtitkár vezetésével 5 fős halasi csapat utazott ki. A halasiak a téli pihenő után alig két hete kezdték meg a felkészülést, így aztán az edző elsősorban az erőnlét felmérésének szánta ezt a mostani találkozót. Végül 16 pár összecsapására került sor, benne 3 halasi öklözővel.

A nők között Kozma Beáta két súlycsoporttal feljebb indult. Pozsonyi ellenfele egy magasabb, erőteljesebb versenyző volt, ő „valódi 75 kiós” volt, Betti „csak bemért” ebbe a súlycsoportba. A halasi lány szépen helytállt, jól kontrázott, de a meccs végére a fizikai erőfölény beért, és Kozma egyhangú pontozással maradt alul.

Török Gergőt bizony féltettük amikor megismertük a sorsolást. Ellenfele a tapasztaltabb, már a szlovák bajnokságban is megmért, helyezett – helybéli – Halász Patrik volt. Patrik már többször járt Halason is. Láttuk, ismertük. Bíztunk benne, hogy Gergő helytáll. Nos nem csak helytállt, hanem n agyon szép meccset is vívtak. Most még Patrik érettebb, taktikusabb volt, de a halasi fiú végig „partiban állt” vele. Visszavert, kontrázott, a meccs végére már többször is ő kezdeményezett. Ha jobban bízik magában, előbb kezd el hajrázni, akkor úgy véljük elhozta volna a meccset. Így azonban ellenfele kezét emelték fel a mérkőzés végén, de Töröknek semmi szégyenkeznivalója nem lehet: Remekül helytállt.

A vége felé lépett ringbe 75 kilóban Haner Olivér. A Halast szintén megjárt, bajnoki és a „legjobb külföldi” ökölvívó címet szerző komáromi Andreas Kusala ellen bokszolt.

Nagyon nagy csatát vívott a két fiú. Szerintünk a nap egyik legjobb meccse volt. Kusala eredetileg 81 kilós volt. Oliról tudtuk, hogy nagy harcos, ütő, jó versenyző. Ezen a meccsen taktikai érzéke is nagyon jól működött. Ha kellett verekedett, ha kellett vívott. Kontrázott, kiugratott, véleményünk szerint ő irányította a meccset. A bírók közül ketten másként látták, így a házigazda nyert 2:1 arányú, megosztott pontozással, de Haner jól kezdte az évet, ez a teljesítménye derűlátásra adhat okot a „veresége” ellenére.

Lehóczki edző így értékelte a versenyt: Remek rendezés, jó hangulat. Nem sikerült ugyan nyernünk, de erőfelmérésre mindenképpen jó volt ez a verseny. Ha nem a komáromi barátaink hívnak, nem is jöttünk volna el, a szezon méltó kezdéséhez nekünk még kellene egy bő két hét, de úgy gondoltam, hogy egy remek próba lehet, annak megállapítására, hol tartunk. Beáta saját súlycsoportjában ellenfele lehet bárkinek. Gergő nagyon kellemes meglepetést okozott, stílusos volt, küzdött, szépet mutatott a ringben ez a húsvéti utánpótlás-olimpiára beérhet, érmet is hozhat! Büszke voltam rá. Haner Olivér már tavaly megmutatta, hogy jó úton jár. Ő „hobby bokszolóból” lett versenyző. A példája megmutatja, hogy érdemes kipróbálni magát annak, aki szorgalmas, a versenyszerű körülmények között is. 2018-ban szép meglepetéseket okozhat a szorítóban. A meccse most „elment”, de a teljesítménye remek volt.

A mérkőzések itt nézhetők meg:

Kozma Beáta 30 perc 39 mp-től-TŐL.
Török Gergő 53 perc 27mp-től
Haner Olivér 2 óra 40 mp-től

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson