Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Ez lenne a magyar jeti? Levideózták a ködben a kunsági fanyűvőt

Tovább él a Fanyűvő legendája. Az új videó készítője állítja: egy karácsony előtti ködös napon kapta lencsevégre a furcsa lényt.

„Pár héttel ezelőtt láttam és szerencsére lencsevégre is kaptam valamit, amiről csak most jöttünk rá, hogy nem szokványos dolog” – írta a Borsnak a neve elhallgatását kérő férfi, aki Öttevény és Kunsziget között készített egy homályos, bizonyító erejűnek semmiképp sem nevezhető felvételt. Beszámolója szerint a karácsony előtti ködös napok egyikén kerékpározott Öttevény és Kunsziget környékén. A szennyvíztisztító telep felé vezető aszfaltos út elején megállt, hogy videót készítsen a hangulatos, ködös tájról.

– Ahogy forogtam körbe, láttam valamit leszaladni az útról. Nem foglalkoztam vele különösebben. Néhány nappal utána egy családi összejövetelen valaki megemlítette, hogy itt egy bizonyos Fanyűvőt láttak állítólag az elmúlt években, persze csak viccelődtünk vele. De aztán itthon eszembe jutott az a fura mozgású állat, amit korábban láttam, kíváncsiságból megnéztem a felvételt számítógépen. Négykézláb indulva ugrott be a bokrok közé. Hosszú, vékony végtagjai voltak. Én sem vagyok benne biztos, hogy mi ez. Gondoltam már a mozgása alapján arra is, hogy kenguru szökött meg valahonnan, de egész kereknek tűnik a feje, na meg nincs is farka – tűnődött a férfi.

A Bors tavaly augusztusban is egy kunszigeti esetről számolt be. Akkor egy fiatal pár a kiskutyájával sétált a Duna töltésénél, amikor látni véltek egy szürke, szőrös, két lábon járó lényt. Éles, szokatlan hangot is hallottak. Amikor hátrafordultak, látták a lényt egy faház mögé szaladni. Majd onnan kikukucskált, és az erdőbe szaladt.

bors.hu

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson